Na našom balkóne sa urodilo obrovské množstvo kríčkových paradajok. Už sme nevedeli čo s nimi. A tak som zalistovala v starých receptoch a našla som recept na skvelý paradajkový koláč. Pôvodná verzia je so špaldovou múkou, no ja som použila klasickú grahamovú (pšeničnú celozrnnú). To akú múku použijete nechám na vás.
Na našom balkóne sa urodilo obrovské množstvo kríčkových paradajok. Už sme nevedeli čo s nimi. A tak som zalistovala v starých receptoch a našla som recept na skvelý paradajkový koláč. Pôvodná verzia je so špaldovou múkou, no ja som použila klasickú grahamovú (pšeničnú celozrnnú). To akú múku použijete nechám na vás.
Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, jedno vajce, dve lyžice oleja, mlieko a spolu spracujeme.
Podľa potreby prisypeme múku, aby sa cesto nelepilo.
Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.
Potom cesto vyvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto na okrajoch popritláčame a zvyšné cesto odrežeme.
Ricottu vymiešame s rozšľahanými dvoma vajcami, osolíme, okoreníme a ochutíme čerstvými bylinkami (v pôvodnom recepte sa pridáva aj kôpor, ale ten ja nemusím, tak som ho nahradila oregánom).
Plnku rozotrieme na cesto, poukladáme na ňu umyté a na polovice prekrojené paradajky reznou časťou nadol, posypeme sušenými bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom.
Vložíme do rúry vyhriatej na teplotu 180°C a pečieme približne 30 minút, kým je plnka stuhnutá.
Pri servírovaní posypeme balkánskym syrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste