Najprv pripravíme tvarohovú plnku: Žĺtky vyšľaháme do peny so 75 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom.
Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zašľaháme do plnky. Plnku máme hotovú.
Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, žĺtok, mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.
Pomocou valčeka jeden plát opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech ( o rozmere 30x40 cm).
Cesto rovnomerne potrieme plnkou. Na ňu prenesieme druhý plát cesta.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 180 °C cca 25 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť a polejeme pripravenou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie z trochou Céry.
Po stuhnutí krájame na rezy alebo ľubovoľné tvary a degustujeme :-)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste