NajRecept.sk Dezerty Augsburské rezy
Augsburské rezy
Recept Augsburské rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Bistro 69

Už len pohľad na koláč hovorí, že jeho chuť je vynikajúca

Bistro 69    ·   3.9.2013

Augsburské rezy

Už len pohľad na koláč hovorí, že jeho chuť je vynikajúca

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
1 balenie
prášok do pečiva
3 zarovnané PL
kakao
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
3 PL
mlieko
na vysypanie dosky
múka
na vymastenie
tuk
1 balenie
čokoláda na varenie

Plnka:

3 ks
žĺtok
4 ks
bielok
150 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
500 g
jemný tvaroh
1 balenie
Zlatý klas
3 PL (rozpustené)
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv pripravíme tvarohovú plnku: Žĺtky vyšľaháme do peny so 75 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom.

    Primiešame tvaroh, zlatý klas a rozpustené maslo a zašľaháme. Nakoniec vymiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom práškového cukru a zašľaháme do plnky. Plnku máme hotovú.

  2. Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, žĺtok, mlieko a  vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.

  3. Každú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

  4. Pomocou valčeka jeden plát opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech ( o rozmere 30x40 cm).

  5. Cesto rovnomerne potrieme plnkou. Na ňu prenesieme druhý plát cesta.

  6. Koláč pečieme vo vyhriatej rúru pri teplote 180 °C cca 25 minút.

  7. Upečený koláč necháme vychladnúť a polejeme pripravenou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie z trochou Céry.

  8. Po stuhnutí krájame na rezy alebo ľubovoľné tvary a degustujeme :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár