NajRecept.sk Dezerty Zebra bábovka
Zebra bábovka
Recept Zebra bábovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pred niekoľkými dňami sme mali celkom upršané dni a miesto zmrzliny a nekonečných letných šalátov som dostala chuť na niečo hrejivé. A tak konečne prišla rada aj na klasickúu bábovku, ktorú som trošku výzorovo vylepšila . Teda hm ten pokus tam bol, ale mám ešte pred sebou dosť dlhú cestu aby som sa aspoň priblížila k dokonalosti. Bábovka je stará klasika. Ja ju poznám, vy ju poznáte a všetci ju jeme celý život - s lekvárom, nutelou či len tak na sucho k čajíku pri telke. Ako by som vylepšila tento recept ?? Určite pridám nabudúce nejaké oriešky, sušené ovocie či extra kúsky čokolády :-)

MadeWithLove    ·   28.8.2013

Zebra bábovka

Pred niekoľkými dňami sme mali celkom upršané dni a miesto zmrzliny a nekonečných letných šalátov som dostala chuť na niečo hrejivé. A tak konečne prišla rada aj na klasickúu bábovku, ktorú som trošku výzorovo vylepšila . Teda hm ten pokus tam bol, ale mám ešte pred sebou dosť dlhú cestu aby som sa aspoň priblížila k dokonalosti. Bábovka je stará klasika. Ja ju poznám, vy ju poznáte a všetci ju jeme celý život - s lekvárom, nutelou či len tak na sucho k čajíku pri telke. Ako by som vylepšila tento recept ?? Určite pridám nabudúce nejaké oriešky, sušené ovocie či extra kúsky čokolády :-)

Suroviny
2 poháre
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva
1 pohár
mlieko
1 pohár
olej
1 pohár
práškový cukor
3 ks
vajce
2 PL
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bábovkovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  2. Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.
  3. Všetky suroviny si zmiešame v miske a potom ich rozdelíme na dve časti.
  4. Jednu necháme bielu a do druhej polky pridáme 2 PL preosiatého kakaa.
  5. Začneme pekne vrstviť do bábovkovej formy - začneme bielou časťou, na ňu pridáme čokoládovú časť. A tak pokračujeme až do konca.
  6. Dáme piecť na 35-40 min.
  7. Či je bábovka hotová overíme špáratkom :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár