Júúúj, ešteže tu máme tú sezónu, bez takýchto dobrôt by ani leto hádam nemohlo byť... Krásne to spolu celé voní, no a nebezpečná kombinácia rozpusteného masla, škorice a marhúľ je na nezaplatenie....
Júúúj, ešteže tu máme tú sezónu, bez takýchto dobrôt by ani leto hádam nemohlo byť... Krásne to spolu celé voní, no a nebezpečná kombinácia rozpusteného masla, škorice a marhúľ je na nezaplatenie....
Múku som zmiešala s tvarohom, celým vajíčkom a práškom do pečiva a vypracovala na cesto.
Počas miesenia som pridala trošku mlieka, aby sa mi cesto lepšie spojilo. Záleží od tvarohu, niekedy je treba mlieka viac, niekedy vôbec.
Cesto som riadne premiesila, vyvaľkala na valček, z ktorého som si odkrajovala postupne po častiach základ na guľky.
Očistené, odkôstkované a pokrájané marhule som zapracovala do cesta a vytvarovala guľky.
Do vriacej vody som postupne púšťala plnené guľky a nechala ich variť cca 6-7 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste