NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Tradičné fašiangové fánky
Tradičné fašiangové fánky
Recept Tradičné fašiangové fánky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: mnamkovo

mnamkovo    ·   18.8.2013

Tradičné fašiangové fánky

Suroviny
300 g
hladká múka
30 g
cukor
40 g
kvasnice
50 ml
mlieko
40 g
maslo
100 - 150 ml
kyslá smotana
2 ks
žĺtok
5 PL
rum
soľ
na obaľovanie
práškový a vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa má odlepovať od rúk.
  2. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť.
  3. Potom ho znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.
  4. Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme.
  5. Necháme ich ešte dobre nakysnúť a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.
  6. Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár