NajRecept.sk Slovenské halušky so smotanou / bryndzou
Slovenské halušky so smotanou / bryndzou
Recept Slovenské halušky so smotanou / bryndzou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Bistro 69

Bistro 69    ·   26.8.2013

Slovenské halušky so smotanou / bryndzou

Suroviny
10 väčších ks
zemiaky
soľ
1 ks
vajce
podľa potreby
hladká múka
bryndza
kyslá smotana
údená slanina
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Surové zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, trocha soli a hladkú múku podľa potreby (tak aby sa cesto oddeľovalo od misky a drží pokope).
  2. Do vriacej vody dávame halušky, ktoré si pripravíme pomocou syta na halušky.
  3. Keď halušky vyplávajú na povrch, premiešame ich a necháme ešte raz prevrieť. Potom skúsime, či sú už uvarené.
  4. Pripravíme si rozpustené maslo, smotanu alebo bryndzu. A všetko spolu vmiešame do scedených halušiek. Osolíme a premiešame.
  5. Na vrch môžeme pridať opečenú slaninu a čerstvú pažítku.

 

]

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár