Ak chete vo svojom domčeku či bytíku vytvoriť tú pravú vianočnú atmosféru, tento receptík je na to ako stvorený. Omamnej škoricovo-maslovej vôni neodolá ani ten najzarytejší odporca cukroviniek. Ich príprava je nesmierne jednoduchá, takže vám zostane dostatok času aj na ich degustáciu v spoločnosti príjemnej knihy a praskajúceho dreva v krbe :-)
Ak chete vo svojom domčeku či bytíku vytvoriť tú pravú vianočnú atmosféru, tento receptík je na to ako stvorený. Omamnej škoricovo-maslovej vôni neodolá ani ten najzarytejší odporca cukroviniek. Ich príprava je nesmierne jednoduchá, takže vám zostane dostatok času aj na ich degustáciu v spoločnosti príjemnej knihy a praskajúceho dreva v krbe :-)
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom na hladkú hmotu.
Pridáme všetky ostatné ingrediencie a miesime až kým nám vznikne vláčne cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti a zabalíme do potravinárskej fólie.
Obe polovičky vložíme na cca pol hodinku vychladiť do chladničky.
Po vychladení si cesto rozvaľkáme na cca 5 mm plát a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Ja som ich piekla približne 6 minút.
Po vytiahnutí z rúry sú koláčiky v strede mierne mäkké, no postupne mierne stvrdnú.
Ja som ich po vychladnutí ešte natrela troškou domáceho BIO marhuľového džemu a úplne barbarsky som ich zlepila. Cez noc som ich nechala zatvorené vo vzduchotesnej dóze a ráno, po otvorení, boli úžasne mäkké a jemné.
Je na vás či sa rozhodnete pre mierne chrumkavé škoricové hviezdičky, alebo si z nich urobíte (tak ako ja) takmer klasické ,,linecké" koláčiky ako od babičky.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste