Na drobno nakrájanú a trocha osolenú cibuľu opražíme.
Na nej restujeme na jemno nastrúhanú mrkvu, petržlen a 1,5 strúčika nakrájaného cesnaku.
Pridáme sušené hríby, nakrájané šampiňóny.
Premiešame a podlejeme pol litrom vody.
Takto polievku znovu osolíme, pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a pretlačený zvyšok cesnaku.
Povaríme cca 6-7 minút a pridáme šľahačkovú smotanu.
Mixujeme do hladka. Ak máme polievku príliš hustú pridáme trocha vody.
Zemiaky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do polievky.
Ešte trocha povaríme, kým nám zemiaky zmäknú. Spolu so zemiakmi do polievky pridáme ešte čerstvý alebo mletý tymián.
V závere po odstavení polievky pridáme do nej ešte 2-3 lyžice kyslej smotany.
Pri podávaní môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Partnerský príspevok:
http://bistro69.blogspot.sk/2013/01/sampinonova-hubova-polievka.html