NajRecept.sk Zdravé recepty Risotto milanese
Risotto milanese
Recept Risotto milanese
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Opäť raz nastal deň, keď som nemala čas obracať sa v kuchyni dlhšie, než pol hodinu a rovnako som nemala čas na pravidelný nákup, ktorý sa pre mňa pomaly stal rituálom. V našej chladničke sa okrem nejakej zeleniny, jogurtov a masla vynímala fľaša dobrého suchého bieleho vínka. A tak bola voľba nedeľného obedu jasná - risotto milanese.

Levandullka in cucin    ·   21.8.2013

Risotto milanese

Opäť raz nastal deň, keď som nemala čas obracať sa v kuchyni dlhšie, než pol hodinu a rovnako som nemala čas na pravidelný nákup, ktorý sa pre mňa pomaly stal rituálom. V našej chladničke sa okrem nejakej zeleniny, jogurtov a masla vynímala fľaša dobrého suchého bieleho vínka. A tak bola voľba nedeľného obedu jasná - risotto milanese.

Suroviny
množstvo si určite približne ako pri bežnej príprave ryže
ryža
200 ml
suché biele víno
1 ks
cibuľa
1 PL
maslo
podľa potreby
voda
na hrot noža
šafrán
soľ
parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masle opražíme cibuľu do sklovita a pridáme prepláchnutú ryžu.
  2. Premiešame a zalejeme bielym vínom. Necháme vyredukovať.
  3. Osolíme a zalejeme vodou, aby bola všetka ryža ponorená. Za stáleho miešania počkáme, kým ryža vodu ,,vypije" a postup opakujeme, až kým sa ryža uvarí do mäkka.
  4. Pridáme trošku sušeného šafránu (necháme ho na chvíľku vyluhovať do malého množstva vody, tú následne vlejte do už hotového rizota) a zasypeme parmezánom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár