NajRecept.sk Pečivo Pomarančový chlebík
Pomarančový chlebík
Recept Pomarančový chlebík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Vrelo odporúčam ako prirodzený osviežovač vzduchu do bytu. Krásne prekvapil úžasnou vôňou. Na chuť je hutnejší, ale stále jemný, na konci je osviežujúco cítiť chuť pomaranča. Je dobrý len tak ku káve, výborný je aj s kyselkavým džemom, ja som ho skúsila s ríbezľovým, a kombinácia bola krásne osviežujúca, ideálna na raňajky :-)

Zuzka    ·   13.8.2013

Pomarančový chlebík

Vrelo odporúčam ako prirodzený osviežovač vzduchu do bytu. Krásne prekvapil úžasnou vôňou. Na chuť je hutnejší, ale stále jemný, na konci je osviežujúco cítiť chuť pomaranča. Je dobrý len tak ku káve, výborný je aj s kyselkavým džemom, ja som ho skúsila s ríbezľovým, a kombinácia bola krásne osviežujúca, ideálna na raňajky :-)

Suroviny
125 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 PL
rum
4 ks
vajce (žĺtka a bielky oddelene)
1 KL
nastrúhaná pomarančová kôra
3 PL
pomarančová šťava
150 g
biely jogurt
150 g
hrubá múka
100 g
polohrubá múka
3 KL
prášok do pečiva
50 g
nasekané orechy
2 PL
ovsené vločky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo s cukrom som vyšľahala do peny. Pridala som rum - tu sa mi trochu šmykla ruka a dala som ho tam o čosi viac, ale nikto si nič nevšimol ;-)
  2. Potom som pridala ostatné tekutiny - po jednom žĺtku, šťavu z pomaranča, jogurt a riadne som všetko premiešala
  3. Pridala som všetky sypké suroviny - postrúhanú kôru, preosiate múky s práškom do pečiva, posekané oriešky, ovsené vločky. Nakoniec som pridala sneh z bielkov a opatrne som celú zmes premiešala, aby sa všetko krásne spojilo.
  4. Cesto som vyliala do chlebíčkovej vymastenej formy a pri 160 °C som chlebíček nechala piecť cca 40 minút do opálena.
  5. Po upečení som koláčik chvíľku nechala stáť vo forme a ešte teplý som vyklopila.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár