Z umytých šampiňónov som odrezal nožičky a hlavičky som rozložil na plech.
Do každej som kvapol olivový olej.
Polovicu som naplnil syrom gorgonzola a strčil som tam aj kúsok vlašského orieška.
Do ostatných som vložil lístok bazalky, rozkrojenú cherry paradajku, kúsok mozzarelly a koliesko póru.
Dal som do rúry, vyhriatej asi na 150°C, tak na 25 minút.
Šampiňóny pustili kopec šťavy, tú som potom použil do polievky.
Pokiaľ sa to všetko zapekalo a rozvoniavalo, z paradajok, póru, mozzarelly, lístkov bazalky a jarnej cibuľky som spravil šalát. Ochutil som ho olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
Pred koncom pečenia som ešte postrkal pomedzi šampiňóny plátky oravskej slaninky, aby trošku schrumkovatela.