NajRecept.sk Dezerty Perník od Babky
Perník od Babky
Recept Perník od Babky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Bistro 69

V jednoduchosti sa môže skrývať aj harmónia chuti.., ktorá sa snúbi s krásou :) Perník od našej babky nám vždy vyvolá spomienky. Nám tento koláč vydrží maximálne niekoľko hodín a na druhý deň už je len prázdny plech :)

Bistro 69    ·   19.8.2013

Perník od Babky

V jednoduchosti sa môže skrývať aj harmónia chuti.., ktorá sa snúbi s krásou :) Perník od našej babky nám vždy vyvolá spomienky. Nám tento koláč vydrží maximálne niekoľko hodín a na druhý deň už je len prázdny plech :)

Suroviny
1 šálka
cukor kryštálový
1 šálka
silná káva
1 PL
palmarín
2 ks
vajce
1 šálka
práškový cukor
3 šálky
hladká múka
1 balenie
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
džem

Poleva:

horká čokoláda
trochu
Cera
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si v šálke kávu a v panvici si upálime cukor na karamel, ktorý zalejeme kávou. Takúto zmes necháme vychladiť (prelejeme do dvoch šálok a ponoríme do vodného kúpeľa, aby sa nám to rýchlejšie schladilo).
  2. V miske mixérom rozmiešame maslo s 2 celými vajíčkami a práškovým cukrom (miešame cca 2 minúty) pokiaľ nám vznikne hladká zmes.
  3. Potom do nej pridáme vychladenú kávu s karamelom, kypriaci prášok do perníka, hladkú múku a znovu vymiešame.
  4. Hotovú zmes vylejeme do formy vymastenej a vysypanej múkou.  Zarovnáme tak, aby nám perník rovnomerne vyrástol v rúre.
  5. Pečieme cca 25 minút pri teplote 180 °C.
  6. Po upečení hneď natrieme džemom a necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí polejeme čokoládou, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli s trochou masla alebo "Cery"
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár