Morčacie stehno nožom upravte na jeden veľký plát mäsa.
Po celej dĺžke spravte zárezy, ale dávajte pozor, aby ste ho celkom neprerezali
Dijonskú horčicu, nakrájaný cesnak, soľ a olivový olej spolu zmiešajte a mäsko dobre namažte, marinádu som dajte do každého zárezu.
Plát mäsa som rozdeľte na dve rovnaké polovice a zrolujte ich. Poistite sa kuchynským špagátikom :-) Zvonku rolky ochuťte rozdrvenou rímskou rascou, sušeným tymiánom a soľou.
Na rozpálenom oleji som mäsko nechajte zatiahnuť.
Podlejte červeným suchým vínom (dobrým) a prihoďte som aj zopár nakrájaných šampiňónov.
Dajte na hodinku do rúry, pri teplote 180°C.
Karamelizovaná cibuľka:Na oriešku masla počas 15 minút orestujte nakrájanú cibuľu, potom pridajte lyžičku medu a nechajte ju skaramelizovať.
Mäsko sa krásne upieklo a zostalo šťavnaté, posledných pár minút ho nechajte pod grilom odkryté.
Redukcia z červeného vína:
Na panvicu kde sa restovala cibuľka dajte ďalší kúsok masla, pridajte jednu naberačku výpeku a aj zopár šampiňónov, podlejte červeným vínom. Po chvíli sa víno pekne zredukuje, alkohol sa vyparí, tak redukciu teraz môžete dochutiť medom.
Odpočinuté stehno narežte a uložte na tanier. Ozdobte skaramelizovanou cibuľou a prelejte redukciou z červeného vína.
Podávajte s tarhoňou.
Dobrú chuť!