Na začiatok cesto: Všetky suroviny som vymiešala do hladkého cesta, štruktúrou sa najviac na linecké podobalo.
2/3 cesta som použila na vyloženie formičiek.
Cestom vyložené formičky som dala do chladničky asi na hodinu odpočívať. Medzitým som pripravila náplň.
Plnka: Tvaroh so žĺtkom, vanilkovým cukrom a medom som vymiešala do hladka.
Zmes som vyliala do formičiek s cestom, na vrch som naukladala pokrájané marhule a na vrchu som koláčiky posypala zvyšným nastrúhaným cestom.
Pri 175 °C som nechala piecť cca 45 minút.
Nám koláčiky chutili takto natur, ale ak má niekto chuť na malú "čerešničku" na záver, môže ku koláčiku servírovať vanilkovú zmrzlinu, šľahačku, alebo kyslú smotanu s cukrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste