Na prípravu tejto vynikajúcej makovo-višňovej štrúdle môžete použiť lístkové cesto alebo klasické kysnuté, záleží len na Vašej chuti.
Na prípravu tejto vynikajúcej makovo-višňovej štrúdle môžete použiť lístkové cesto alebo klasické kysnuté, záleží len na Vašej chuti.
Cesto: Z uvedených surovín spracujeme cesto, tak že ho dlho hnetieme, aby bolo elastické a nelepilo sa. Cesto necháme aspoň 2 hodiny odstáť. Ak by sa lepilo podsýpeme múkou.
Na stôl rozprestrieme plátený obrús, ktorý posypeme múkou a na ňom vyvaľkáme cesto od stredu ku krajom.
Potom ho pomúčenými rukami povyťahujeme koľko to pôjde, tak aby bolo čo najtenšie.
Plnka - plenenie: Na cesto nasypeme pomletý mak (POZOR nie až ku kraju), na mak nasypeme kryštálový cukor a naň nakrájame maslo na malé kúsky. Na vrch poukladáme odkôstkované višne bez šťavy.
Štrúdľu začneme pomaly rolovať, pred koncom si podložíme papier na pečenie - čím sa pri dokončeni rolovania dostane štrúdľa na papier, čo nám uľahčí manipuláciu.
Potrieme ju rozpusteným maslom a pečieme pri teplote cca 160 °C približne 45 minút.
Upečenú posypeme práškovým cukrom.
Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste