Lososa osoľte a okoreňte.
Suroviny na bylinkové maslo premiešajte v miske.
Špenát asi 3 minúty podusíme na lyžici bylinkového masla a potom z neho vyžmýkajte čo najviac tekutiny. Osoľte, okoreňte a nechajte vychladnúť.
Jeden balíček cesta rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche alebo na doske asi na silu mince. Nožom vyrežte obdĺžnik, ktorý bude približne o štyri centimetre väčší, než je ryba.
Druhú časť cesta rozvaľkáme do trochu väčšieho štvorca (mal by byť na každej strane asi o 5 cm väčšia ako ryba).
Menší plát cesta položte na plech potretý maslom a rozložte naň polovicu špenátu tak, aby tvarom a veľkosťou zodpovedal veľkosti lososa. Na špenát položte jedno filé a potrite ho bylinkovým maslom. Priklopte druhým kusom ryby a poukladajte zvyšok špenátu.Okraj spodného dielu cesta potrite rozšľahaným vajcom a všetko prekryte druhým (väčším) plátom cesta.
Okraje spojte, zrolujte a pekne pritlačte a zarovnajte.
Ozdobte vrypy (vytvoríte je vidličkou) a celý balík dajte asi na hodinu chladiť.
Rúru predhrejeme na 200 °C, teplovzdušnú na 180 °C.
Vychladený balíček lososa potrite vajcom, posypte sezamom a na povrchu vytvorte ostrým nožom šikmé zárezy.
Vložte do rúry a pečte 35-40 minút, kým nebude cesto krásne zlaté.
Balíček nechajte asi päť minút odpočívať a až potom ho nakrájajte na jednotlivé porcie.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste