NajRecept.sk Fotorecept | Langoše
Fotorecept | Langoše
Fotorecept | Langoše
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

adkas-tastyfood    ·   8.8.2013

Fotorecept | Langoše

Suroviny
500 g
hladká múka
200 ml
mlieko
1/2 kocky
droždie
1 KL
kryštálový cukor
2 KL
soľ
1 ks
vajce
125 ml
kyslá smotana
(alebo zemiak do oleja proti prepaľovaniu) 1 ks
mrkva

Poleva na potieranie langošov:

3 strúčiky
prelisovaný cesnak
1/2 KL
soľ
trochu
voda

Okrem toho:

smotana
(nastrúhaný tvrdý)
syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 100 ml mlieka zahrejeme s cukrom . Mlieko nesmie byť horúce lebo  nevykysne droždie.
  2. Pridáme rozmrvené droždie, zamiešame.
  3. Poprášime jemne mukou a prikryjeme malým tanierikom (pokrievkou) a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  4. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame.
  5. Potom pridáme smotanu, vajce, vykysnutý kvások a zbytok mlieka, ktoré sme si medzitým tiež prihriali. Vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť.
  6. Naolejovanou lyžicou odkrajujeme kúsky cesta a rukami porozťahujeme cesto do placiek. Ak by sa Vám cesto lepilo na ruky, tak si môžete ruky potrieť olejom alebo silikónovu podložku (príp. tácku, tanier) potriež olejom a tak vytvarovať langoše.
  7. Do rozpáleného oleja dáme zopár krúžkov očistenej ostrúhanej mrkvy alebo zemiakov, ktoré zabraňujú prepaľovaniu oleja. Vymeníme krúžky mrkvy alebo zemiakov podľa potreby.
  8. Položíme langoš, stiahneme olej a smažíme ho z každej strany do zlatista.
  9. Ihneď po vybratí potrieme langoš cesnakovou  polevou.
  10. Pred podávaním potrieme smotanou a posypeme postrúhaným syrom.
Ak nespotrebujete celé cesto,  kľudne ho môžete v niktroténovom sáčku odložiť do chladničky. Cesto v chladničke vydrží aj 3-4 dni. Dobrú chuť!   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár