NajRecept.sk Dezerty Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
Recept Jablkový krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: mnamkovo

Jablkový krémeš je sviežou variantou obľúbených krémešov.

mnamkovo    ·   25.8.2013

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš je sviežou variantou obľúbených krémešov.

Suroviny
500 g
lístkové cesto
240 g
detské piškóty
1 kg
nastrúhané jablká
1 balenie
vanilkový cukor
1 liter
mlieko
2 balenia
zlatý klas
1 ks na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak aby okraje boli trošku zdvihnuté.
  2. Na cesto poukladáme nahusto piškóty, na ne nastrúhané jabĺčka (ak pustia šťavu, nevylievame, piškóty ju nasajú a koláč bude vláčnejší).
  3. Posypeme vanilkovým alebo škoricovým cukrom.
  4. Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding a ešte horúci nalejeme/natrieme na jablká.
  5. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a opatrne ho položíme na puding.
  6. Pred pečením môžeme potrieť vajíčkom.
  7. Pečieme na 180° cca 30 minút.
  8. Krájame po vychladnutí, najlepší je na druhý deň.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár