NajRecept.sk Dezerty Jablkové pitte od babičky
Jablkové pitte od babičky
Recept Jablkové pitte od babičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Táto podoba jablkového pitte nebola vôbec plánovaná. Vznikla veľmi spontánne a v podstate, zo zúfalstva. Cesto sa mi pri vaľkaní trhalo a nemohla som nijako docieliť tvar, ktorý som si predstavovala. Nakoniec som na plech prvú aj druhú vrstvu doslova vyskladala dosť veľkého množstva jednotlivých kúskov a nakoľko mi nejakým zázrakom veľa cesta zvýšilo, rozhodla som sa vyskúšať urobiť tieto minitortičky. Na moje počudovanie, chuťovo aj výzorovo nedopadli najhoršie :-) No aj napriek tomu, jablkové pitte tak skoro robiť nebudem... :-)

Levandullka in cucin    ·   25.8.2013

Jablkové pitte od babičky

Táto podoba jablkového pitte nebola vôbec plánovaná. Vznikla veľmi spontánne a v podstate, zo zúfalstva. Cesto sa mi pri vaľkaní trhalo a nemohla som nijako docieliť tvar, ktorý som si predstavovala. Nakoniec som na plech prvú aj druhú vrstvu doslova vyskladala dosť veľkého množstva jednotlivých kúskov a nakoľko mi nejakým zázrakom veľa cesta zvýšilo, rozhodla som sa vyskúšať urobiť tieto minitortičky. Na moje počudovanie, chuťovo aj výzorovo nedopadli najhoršie :-) No aj napriek tomu, jablkové pitte tak skoro robiť nebudem... :-)

Suroviny

Cesto:

450 g
polohrubá múka
250 g
Hera
100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 balenie
kypriaci prášok do pečiva
5 PL
mlieko
1 balenie
vanilkový cukor

Plnka:

6 väčších ks
jablko
3 KL
mletá škorica
4 PL
brusnice
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame a rukami miesime dovtedy, kým nám vznikne pevné cesto.
  2. Na pomúčenú dosku si dáme polovicu cesta, rozvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska o veľkosti otvorov v plechu na muffiny.
  3. Otvory v plechu si vystelieme papierom na pečenie a na dno uložíme koliesko vykrojené z cesta.
  4. Následne naň  nakladieme súvislú asi 2 cm vrstvu nastrúhaných jabĺk, posypeme škoricou, brusnicami a prikryjeme druhým kolieskom.
  5. Pečieme cca 13 minút na 190°C alebo kým cesto jemne nezozlatne.
  6. Podávame v horúcim ovocným čajom.
  7. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár