NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Rizoto s bravčovým mäsom
Rizoto s bravčovým mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

najrecept    ·   1.7.2013

Rizoto s bravčovým mäsom

Suroviny
400 g
bravčové mäso z pleca
250 g
ryža
80 g
ementál
2 KL
paradajkový pretlak
2 PL
sterilizovaný hrášok
1 ks
cibuľa
40 g
masť
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
1. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Za stáleho miešania opražíme v rozpálenej masti. 2. Posolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme. 3. Primiešame umytú ryžu, paradajkový pretlak a hrášok. Zalejeme vodou (na 1 diel ryže dáme 2 diely vody), zakryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. 4. Rizoto naporcujeme na taniere, posypeme nastrúhaným ementálom a posypene nasekanou petržlenovou vňaťou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár