NajRecept.sk Torty Fotorecept | Malinová torta s marcipánovými slimáčikmi
Fotorecept | Malinová torta s marcipánovými slimáčikmi
Fotorecept | Malinová torta s marcipánovými slimáčikmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jedna malinová inšpirácia, ktorá je vhodná nielen na letné dni ale aj na detskú oslavu. Mini slimáčiky urobia radosť nejednému maškrtníkovi. Torta prešla dôkladnou koštovkou, ktoré malinovej torte udelili samé pozitívne ohlasy. Takže nech sa páči, čítajte recept :-)

adkas-tastyfood    ·   22.7.2013

Fotorecept | Malinová torta s marcipánovými slimáčikmi

Jedna malinová inšpirácia, ktorá je vhodná nielen na letné dni ale aj na detskú oslavu. Mini slimáčiky urobia radosť nejednému maškrtníkovi. Torta prešla dôkladnou koštovkou, ktoré malinovej torte udelili samé pozitívne ohlasy. Takže nech sa páči, čítajte recept :-)

Suroviny

Piškótové cesto:

6 ks
vajce
6 PL
horúca voda
150 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
štipka
soľ
(na potretie piškótoveho cesta) z 340 g fľašky som použila cca 1/3 a zvyšok do želatínovej masy
malinový džem

Malinová želatínová masa:

(mrazené alebo čerstvé) 350 g
maliny
2 PL
kryštálový cukor
(u mňa Greek style, príp. kyslá lahôdková smotana) 500 ml
jogurt
(u mňa double cream) 500 ml
šľahačková smotana
3 PL
práškový cukor
(prášková ) 10 KL ( 35 g)
želatína
(ten zbytok, čo nám ostane po natretí rolády) 150 -200g
malinový džem

Okrem toho:

cca 100 g
marcipánová masa
(neslané), príp. zelený kokos, mandľové lupienky ( na slimacie rozky) 2 PL
posekané pistácie
tortová forma s odopínateľnými bokmi o prieme 24 cm
papier na pečenie
Postup receptu
Vytlačiť
Najprv si upečieme piškótu
  1. Žĺtka našľaháme s cukrom a horúcou vodou dopenista. Šľaháme minimálne 5 minút. Žĺtka musia byť pekné, krémové až zamatové.
  2. Pridáme preosiatu múku, ktorú už iba ručne zamiešame do našľahaných žĺtkov.
  3. Bielka so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Opatrne, ručne vmiešame do žĺtkovej masy.
  4. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečieme pri teplote 180 °C cca 15 - 18 minút.
  6. Cesto vyberieme z plechu, poprášime práškovým cukrom. Opatrne pomocou utierky stočíme a necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí piškótu roztočíme, opatrne strhneme papier ale papier nevyhadzujeme, necháme piškótu na papieri. Potrieme džemom a opäť pomocou papiera pevnejšie stočíme do rolády a odložíme do chladničky schladiť aspoň na hodinu. Roládu je možné pripraviť aj deň vopred. Lepšie sa bude krájať. Prípadne použite mrazničku (rýchlejší spôsob ako schladiť roládu).
  8. Keď už je roláda dobre schladená, nakrájame ju na 1 cm kolieska.
  9. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou (ja som použila alobal, ale ten nedoporučujem, na bokoch ostali stopy po pokrčenom alobale, fólia je jemnejšia).
  10. Vyložíme spodok a steny formy nakrájanou roládou. Tri kusy odložíme bokom na slimáčiky.
  11. Keď už máme tortovú formu pekne vyloženú piškótovými kolieskami, môžeme ju odložiť opäť do chladničky, kým si pripravíme malinovú masu.
Malinová masa:
  1. Maliny posypeme kryštálovým cukrom a pomaly necháme zovrieť. Ak je potrebné pridáme 50 ml vody.
  2. Dôkladne prepasírujeme cez sito. Ak použijeme čerstvé maliny, môžeme ich pasírovať bez varenia.
  3. Želatínu polejeme 4 PL vody. Necháme napučať.
  4. V miske mixérom zmiešame zvyšný džem s jogurtom. Pridáme prepasírované maliny.
  5. V inej miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom. Dve lyžice vyšľahanej smotany necháme v miske a zbytok opatrne, ale dôsledne zamiešame do jogurtovo-malinovej masy.
  6. Napučanú želatínu zahrejeme na sporáku na najslabšom stupni za stáleho miešania. Nevaríme!!!
  7. Do rozpustenej želatíny prilejeme trochu jogurtovo-malinovej masy a tie dve odložené lyžice vyšľahanej šľahačky. Dôkladne spolu vymiešame a túto želatínovú hmotu za stáleho šľahania pridáme do jogurtovo-malinovo-šľahačkovej masy.
  8. Vzniknutú malinovú masu vylejme do tortovej formy vyloženej narezanými roládkami. Vrch zarovnáme a odložíme do chladničky poriadne stuhnúť. Najlepšie na celú noc.
  9. Z marcipánu vytvarujeme slimáčiky, na rožky použijeme tenké pásiky z mandľových lupienkov a ako domčeky upevníme pomocou špáratiek odložené roládky. Na trávu použijeme pomleté resp. na drobno posekané pistácie.
  10. Tortu držíme v chladničke.
Partnerský príspevok:  http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2013/07/malinova-torta-s-marcipanovymi.html [puregallery]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár