NajRecept.sk Dezerty Čučoriedková bublanina
Čučoriedková bublanina
Recept Čučoriedková bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Katka    ·   21.7.2013

Čučoriedková bublanina

Suroviny
400 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
3 ks
vajce
150 g
maslo
1 PL
prášok do pečiva
300 g
čučoriedky
200 ml
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť.
  2. Cukor spolu s vajcami vyšľaháme do peny.
  3. Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva.
  4. Do pripravenej peny primiešame múku s práškom do pečiva, rozpustené maslo, kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň pripravené cesto.
  6. Povrch cesta rovnomerne pokryjeme čučoriedkami a dáme piecť do prehriatej rúry na teplotu 200°C približne na 20 minút. Čas samozrejme prispôsobte výkonnosti vašej rúry :-)
  7. Upečený koláč necháme aj s papierom na pečenie vychladnúť.
  8. Po vychladnutí opatrne odstránime papier a nakrájame ho na rovnaké kocky, ktoré posypeme práškovým cukrom.
  9. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty