NajRecept.sk Dezerty Tradičná tvarohová štrúdľa
Tradičná tvarohová štrúdľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

Tradičná domáca štrúdľa je vhodná ako sladké raňajky alebo ako dezert po hlavnom jedle. Štrudľu podávajte teplú posypanú práškovým cukrom.

najrecept    ·   9.6.2013

Tradičná tvarohová štrúdľa

Tradičná domáca štrúdľa je vhodná ako sladké raňajky alebo ako dezert po hlavnom jedle. Štrudľu podávajte teplú posypanú práškovým cukrom.

Suroviny
275 g
lístkové cesto
250 g
jemný hrudkovitý tvaroh
2 ks
vajce
1 PL
hnedý cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
sezamové semienka
1 hrsť
sušené brusnic
10 bobúľ
biele hrozno
mandľové lupienky
Postup receptu
Vytlačiť
1. Vo väčšej mise vymiešame tvaroh, vajce, cukor, sezam a brusnice. 2. Vyvaľkáme rozmrazené lístkové cesto a rozotrieme pripravenú náplň po celom ceste. Hrozno rozkrojíme na polovicu a poukladáme na rozotretú plnku. Okraje preložíme a štrúdľu zvinieme do závinu a položíme spojom nadol na papierom vyložený plech. 3. Rúru predhrejeme na 220°C. Štrúdľu potrieme 1/2 vymiešaného vajíčka a dáme na 15 minút piecť. 4. Po 15 minútach potrieme zvyšným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme opäť do rúry na 10 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár