Bielky vyšľaháme do snehu, pomaly pridáme cukor a nakoniec pomleté orechy.
Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť na 20 minút pri teplote 150 °C.
Vyberieme korpus, necháme vychladnúť a prekrojíme na tri kusy.
Plnka
V hrnci si vyšľaháme žĺtky so smotanou a postupne pridávame po malých dávkach cukor. Na miernom ohni pri stálom miešaní zohrejeme - nevaríme.
Necháme vychladnúť a do studeného krému zašľaháme zmäknuté maslo.
Korpus potrieme krémom, položíme korpus, ktorý potrieme krémom a posypeme nasekanými orechmi.
Položíme posledný diel korpusu, ktorý potrieme zvyšným krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej kreativity (ja som dávala oriešky obalené v mede a sezame spolu s hrozienkami v čokoláde.
Dáme schladiť do chladničky. Môžeme uzatvoriť okrajovou formou aby sa nám zákusok lepšie spojil a stuhol.