NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Mäsové lasagne
Mäsové lasagne
Recept Mäsové lasagne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Klasické mäsové lasagne už jedol snáď každý, no vždy však majú inú chuť, všimli ste si to? Do receptu píšem aby ste použili na prípravu bešamelu ,,domáce" maslo, čiže nie Ramu ani nijaké napodobeniny čo s maslom nemajú nič spoločné. Ak nemáte domáce maslo, použite klasické kockové masielko, ktoré má aspoň čo to s maslom spoločné. :-) Dúfam, že Vám tieto lasagne budú chutiť a po ich príprave sa môžete so mnou podeliť o fotografiu Vášho úspechu na najrecept@najrecept.sk Teším sa na každú vašu odozvu :-)

Katka    ·   13.6.2013

Mäsové lasagne

Klasické mäsové lasagne už jedol snáď každý, no vždy však majú inú chuť, všimli ste si to? Do receptu píšem aby ste použili na prípravu bešamelu ,,domáce" maslo, čiže nie Ramu ani nijaké napodobeniny čo s maslom nemajú nič spoločné. Ak nemáte domáce maslo, použite klasické kockové masielko, ktoré má aspoň čo to s maslom spoločné. :-) Dúfam, že Vám tieto lasagne budú chutiť a po ich príprave sa môžete so mnou podeliť o fotografiu Vášho úspechu na najrecept@najrecept.sk Teším sa na každú vašu odozvu :-)

Suroviny
1 balenie
cestoviny Lasagne

Plnka:

(mleté) 650 g
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
500 g
paradajkový pretlak
3 strúčiky
cesnak
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
bazalka
1 KL
pažítka
soľ

Bešamel:

2 PL
hladká múka
(domáce) 50 g
maslo
10 ml
mlieko
(nastrúhaný) 100 g
tvrdý syr
bazalka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
Plnka
  1. Cesnak a cibuľu očistíme, nakrájame najemno a speníme na oleji.
  2. Mleté mäso opatrne prepláchneme vodou, vytlačíme vodu a pridáme k cibuľke a cesnaku. Miešame a pražíme.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Okoreníme mletým čiernym korením, dochutíme soľou, pažítkou a bazalkou. Necháme chvíľu, približne 7 minút podusiť.
  4. Počas dusenia mäsovej plnky si pripravíme podľa návodu lasagne.
Bešamel
  1. V hrnci roztopíme maslo a pridáme hladkú múku a pražíme dozlata.
  2. Za stáleho miešania prilievame mlieko a uvaríme hustý bešamel, do ktorého nakoniec pridáme nasekané bylinky (bazalka, pažítka).
Lasagne
  1. Plech, v ktorom budeme lasagne piecť vymastíme tenkou vrstvou oleja a pokvapkáme malým množstvom bešamelu.
  2. Nahusto uložíme prvú vrstvu lasagní, na ktorú rovnomerne navrstvíme mäsovú plnku, posypeme trochou strúhaného syra a pokvapkáme bešamelovou omáčkou.
  3. Opäť uložíme lasagne, potrieme plnkou, posypeme syrom. Postup opakujeme kým spotrebujeme všetky suroviny. Väčšinou výjdu 2 - 3 vrstvy plnky.
  4. Vždy ukončíme s lasagnami - tie potrieme zvyšným bešamelom a posypeme hrubšou vrstvou syra.
  5. Vložíme piecť na 20 - 30 minút do predhriatej rúry na 180 °C . Samozrejme prispôsobte tento čas aj teplotu svojej rúre.  Lasagne sú upečené ak syr začne ružovieť.
Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty