NajRecept.sk Prílohy Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip
Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip
Recept Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Pravý francúzky cibuľový dip získal svoju popularitu v obdobi 60. - 70 -tych rokov. Je vhodný ako malé pohostenie pre priateľov k opečeným kúskom toastu, čipsov či tortíl. Môžete ho tiež podávať s chlebom pita alebo ku grilovanej zelenine.

Katka    ·   20.6.2013

Karamelizovaný francúzsky cibuľový dip

Pravý francúzky cibuľový dip získal svoju popularitu v obdobi 60. - 70 -tych rokov. Je vhodný ako malé pohostenie pre priateľov k opečeným kúskom toastu, čipsov či tortíl. Môžete ho tiež podávať s chlebom pita alebo ku grilovanej zelenine.

Suroviny
2 PL
olivový olej
2 ks
cibuľa
(pretlačený) 1 strúčik
cesnak
200 ml
kyslá smotana
200 ml
grécky jogurt
1 KL
soľ
1 PL
cukor
1 KL
šalvia
1 KL
citrónová šťava
(nasekaná) 1 KL
pažítka
cibuľový prášok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame.
  2. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a spolu s trochou cukru ju opražíme na miernom plameni. Posypeme štipkou soli, premiešame a pečieme dozlatista
  3. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, premiešame a necháme zhnednúť. Odložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  4. K cibuli primiešame kyslú smotanu, grécky jogurt, štipku soli, sušenú šalviu a dochutíme sušenou cibuľou podľa chuti - tá dodá dipu francúzsku chuť.
  5. Primiešame citrónovú šťavu a nasekanú pažítku.
  6. Uložíme do sklenenej misky a podávame pri izbovej teplote.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty