[dropcap][/dropcap]Rozbieha sa nám sezóna rybolovu, preto sme pripravili zopár rád, ktoré sa vám určite zídu pri čistení rýb. Nech sa páči, uľahčite si nielen čistenie ale aj spracovanie rybieho mäsa:
Aby mäso z kapra už nikdy viac nezapáchalo, nechajte živého kapra pred zabitím 1-2 dni v čerstvej vode, ktorú sa postupne vymieňajte.
Pitvanie - rybu položte na doštičku, brucho rozrežte a vnútornosti opatrne vyberte, aby ste nepoškodili žlč.
Šupín z ryby sa zbavíte najlepšie škrabkou na šupiny. Tie sťahujte smerom od chvosta k hlave hneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu naplocho rozrežeme na dve polovice a širokým, ostrým nožom oddelíme kožu od mäsa, pričom ryba je položená kožou na doske.
Ak chcete aby bola ryba pekne sfarbená od rôsolu na modro, polejte ju horúcim octom a počkajte kým koža zmodrie.