NajRecept.sk Prílohy Meránska omáčka
Meránska omáčka
Recept Meránska omáčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

Omáčka je vhodná k bravčovému mäsu i cestovinám.

najrecept    ·   27.5.2013

Meránska omáčka

Omáčka je vhodná k bravčovému mäsu i cestovinám.

Suroviny
40 g
masť
60 g
hladká múka
120 g
zeler
100 g
paradajkový pretlak
30 g
cukor
soľ
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zeler očitíme, nakrájame a uvaríme. 
  2. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme uvareným zelerom.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, cukor, soľ a necháme prejsť varom.
  4. Hotovú omáčku precedíme cez sito a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár