NajRecept.sk Mäso Teľacie mäso Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta
Recept Pečeňová paštéta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

najrecept    ·   16.4.2013

Pečeňová paštéta

Suroviny
500 g
teľacia pečeň
mlieko
200 g
masť
1 ks
cibuľa
1 KL
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
1/2 šálky
šľahačka
2 KL
soľ
1 KL
čerstvý nastrúhaný zázvor
1 ks
natvrdo uvarené vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečeň umyjeme pod tečúcou vlažnou vodou a namočíme na pár hodín do mlieka. 
  2. Odstránime blany a žilky a zomelieme (2 - 3 krát) v mlynčeku na mäso spolu s masťou.
  3. Pridáme žĺtky, očistenú a najemno nasekanú cibuľu, čierne mleté korenie a šľahačku. Vymiešame do peny.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do peny.
  5. Formu v ktorej budeme paštétu piecť dobre vymastíme tukom a vyložíme mastným papierom. Rozotrieme rovnomerne paštétu.
  6. Prikryjeme mastným papierom.
  7. Do rúry vložíme pekáč s horúcou vodou, do neho vložíme pekáč s paštétou a pečieme 90 minút.
  8. Upečené necháme vychladnúť a odležať 1/2 dňa.
  9. Vyklopíme hotovú paštétu a podávame.
  10. Paštétu môžeme zakonzervovať do fľašiek alebo vhodných nádob.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár