NajRecept.sk Dezerty Lieskovo-orechový zákusok
Lieskovo-orechový zákusok
Recept Lieskovo-orechový zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Na jazyku sa rozplývajúci zákusok. Recept som získala od kolegyne z práce,

Katka    ·   4.4.2013

Lieskovo-orechový zákusok

Na jazyku sa rozplývajúci zákusok. Recept som získala od kolegyne z práce,

Suroviny

Cesto:

9 ks
bielok
9 PL
kryštálový cukor
3 PL
hladká múka
2 PL
olej
1 balenie
prášok do pečiva
štipka
soľ
100 g
vlašké orechy
100 g
lieskovce
nutela
3 PL
strúhanka
pláty
tortové oblátky

Plnka:

700 ml
mlieko
9 ks
žĺtok
(čokoládový) 3 ks
puding
9 PL
kryštálový cukor
(70
) 1/2 balenia% čokoláda
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Korpus: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľahávame cukor tak, aby sa cukor rozpustil.
  2. V ďalšej mise zmiešame múku, strúhanku, prášok do pečiva a striedavo vmiešavame olej a vyšľahaný bielok s cukrom. Vyšľaháme do hladkého cesta.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho tenkou vrstvou masla. Posypeme polovicou nasekaných orechov a polejeme cesto, ktoré urovnáme .
  4. Dáme piecť do predhriatej rúry na približne 30 minút pri teplote 180 °C. Cesto by malo byť ružové.
  5. Po dopečení natrieme cesto vrstvou nutely. Na natreté cesto uložíme tortové oplátky.
  6. Pripravíme si druhý plech a na ten preklopíme korpus oblátkou nadol a korpusom na vrch.  Dáme na chladné miesto.
  7. Plnka: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  8. Z mlieka, cukru a čokoládového pudingu uvaríme puding. Do uvareného pudingu zamiešame žĺtky a roztopenú čokoládu. Vymiešame hladký krém.
  9. Do vlažného krému zašľaháme zmäknuté maslo.
  10. Krém natrieme v hrubej vrstve na korpus, posypeme nasekanými a mletými orechmi. Dáme chladiť do chladu aspoň na 2 - 3 hodiny.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár