NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Avokádová nátierka
Avokádová nátierka
Recept Avokádová nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Katka

Nátierku môžete použiť na jednohubky alebo namiesto masla a tak oživiť všedné raňajky. Nátierka vydrží uzavretá v nádobe v chlade aj dlhšie.

Katka    ·   28.4.2013

Avokádová nátierka

Nátierku môžete použiť na jednohubky alebo namiesto masla a tak oživiť všedné raňajky. Nátierka vydrží uzavretá v nádobe v chlade aj dlhšie.

Suroviny
1 ks
avokádo
trochu
soľ
3 KL
citrónová šťava
trochu
mleté čierne korenie
2 KL
bazalka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Avokádo očistíme, rozpolíme a nakrájame na malé kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nám avokádo nestmavlo a udržalo si peknú zelenú farbu.
  2. Pomocou vidličky avokádo roztlačíme. Keďže je avokádo po dozretí mäkké ide to veľmi ľahko. Ak sa vám nechce pretláčať vidličkou môžete ho rozmixovať ponorným mixérom. 
  3. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou bazalky,ktorá môže byť čerstvá alebo sušená. Poriadne premiešame a natierame na jednohubky alebo malé opečené bagetky.
  4. Chutí vynikajúco i bez ďalších prísad. Ak nátierku hneď celú nespotrebujete, uzavrite ju v nádobe a uchovajte v chlade.
  5. Dobrú chuť!
[puregallery]
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár