NajRecept.sk Cestoviny Šampiňónové lasagne
Šampiňónové lasagne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

Toto jedlo je vhodné ako obed s rodinou alebo priateľmi. Keď použijete namiesto klasického tvrdého syra Parmezán, dodáte tomuto už beztak vynikajúcemu jedlu lahodnú vôňu a chuť.

najrecept    ·   5.3.2013

Šampiňónové lasagne

Toto jedlo je vhodné ako obed s rodinou alebo priateľmi. Keď použijete namiesto klasického tvrdého syra Parmezán, dodáte tomuto už beztak vynikajúcemu jedlu lahodnú vôňu a chuť.

Suroviny
250 g
lasagne
300 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
olej
150 g
nastrúhaný tvrdý syr
petržlenová vňať

Bešamel:

30 g
maslo
3 PL
hladká múka
2 ks
vajce
50 g
nastrúhaný tvrdý syr
soľ
mleté čierne korenie
2 dcl
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
1. Lasagne krátko povaríme v osolenej vode. Vyberieme a odložíme vychladnúť rozložené vedľa seba. 2. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Opečieme na rozpálenom oleji dozlata. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a cesnak.  Premiešame a necháme podusiť 5 - 10 minút. 3. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a všetko spolu premiešame. Odstavíme z plameňa. 4. Bešamel: Na rozpustenom masle opražíme múku a zalejeme mliekom. Poriadne rozmiešame aby sme nemali hrudky a necháme povariť. Keď začne omáčka hustnúť a bublať odstavíme z ohňa a pridáme vajce, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie a ešte raz všetko spolu poriadne rozmiešame. 5. Zapekaciu misu vymastíme a ukladáme do nej po vrstvách pláty lasagní, udusenú šampiňónovú zmes, bešamelovú omáčku. Opakujeme a ukončíme bešamelovou omáčkou. 6. Vrch posypeme strúhaným syrom a vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár