1.
5 hrnčekov vymastíme maslom a vysypeme múkou. Petržlen uvaríme domäkka v slanej vode - pozor neprevaríme.
2.
Vo väčšej mise zmiešame spolu múku, soľ, mlieko, žĺtky a vymiešame riedke cesto.Uvarený a na kocky nakrájaný petržlen primiešame do cesta spolu s toastom a nasekanými orechmi.
3.
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme pomaly do cesta.
4.
Hrnčeky naplníme do 2/3 cestom, vložíme do hrnca, podlejeme vriacou vodou tak aby voda siahala do 3/4 hrnčekov.
5.
Varíme od začatia varenia približne 25 minút.
6.
Vyberieme jeden hrnček, knedľu pomocou príborového noža uvoľníme od stien hrnčeka, vyklopíme a prekrojíme v strede. Ak je uvarená vyberieme všetky ostatné.
7.
Necháme chvíľu schladiť, vyklopíme z hrnčekov a nakrájame na kolieska. Podávame.