1.
Maslo a rozlámanú čokoládu roztopíme v miske nad parou. Primiešame cukor, soľ, vanilkový cukor a po jednom vajíčka.
2.
Opatrne vmiešame múku a orechy.
3.
Plech o veľkosti 28x28 mm vyložíme papierom na pečenie a cesto nalejeme na plech.
4.
Pečieme v predhriatej rúre 35 minút pri teplote 180 °C kým sa cesto začne oddeľovať od okrajov formy. Po upečení necháme vychladnúť.
5.
Krém: smotanu pomaly privedieme k varu. Žĺtka a cukor v kovovej miske vyšľaháme a vmiešame horúcu smotanu. Pri najnižšej teplote za stáleho miešania necháme stuhnúť.
6.
Prelejeme cez sito a necháme vychladnúť.
7.
Maslo vyšľaháme v elektrickom šľahači do penista a krém postupne zamiešame do masla.
8.
Horúcu čokoládu roztopíme nad parou a vmiešame do maslového krému. Koláč pomocou papiera na pečenie vyberieme z formy. Na vrch natrieme pripravený krém a necháme vychladnúť.
9.
Nakrájame na kocky a podávame so šľahačkou.