1.
Droždie rozpustíme v 200 ml vlažnej vody. Pridáme múku, približne 100 ml oleja a soľ. Všetko spolu vymiešame do hladkého cesta a necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
2.
Cibuľu nakrájame na kolieska, salámu na kocky. Cibuľu opečieme na rozpálenom oleji, pridáme salámu a strúčik cesnaku. Odkvapkanú mozzarellu nastrúhame nahrubo a zmiešame s konzervou krájaných paradajok a Ricottou. Dochutíme oreganom, soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať šampiňóny, artičoky, chilli papričky.
4.
Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie časti, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na krúžky s priemerom približne 25 cm. Na jednu polovicu naložíme pripravenú zmes, druhou polovicou preložíme aby vznikli plnené polmesiace. Na koncoch pevne zatlačíme alebo ohneme spodný diel na vrchný tak, aby zmes nevytiekla. Zvyšnú mozzarellu nakrájame na tenké plátky a pokryjeme ňou vrch. Pečieme pri teplote 200 °C po dobu približne 45 minút. Podáme samostatne alebo so zeleninovým šalátom.