Rúru predhrejeme na 400 stupňov. Zemiaky vložíme do veľkého hrnca s vodou, zakryjeme a privedieme do varu na vysokej teplote. Keď sa voda začne variť, teplotu znížime a varíme zemiaky približne 20 minút do mäkkej ale stále pevnej formy. Ocedíme zemiaky a premiestnime ich na vymastený plech vhodnej veľkosti. Dlaňou ruky zatlačíme na teplé zemiaky, aby sme im roztrhli kožu.
Vo veľkej miske zmiešame olivový olej, maslo, 1 šálku parmezánu, bazalku, oregano, tymián, rozmarín, cesnak, papriku, soľ a korenie. Pridáme zemiaky z plechu a dobre premiešame. Zemiaky znova vrátime na plech a rozmiestnime ich tak, aby vznikol malý priestor medzi jednotlivými zemiakmi.
V rúre pečieme približne 30 minút, aby boli ľahko hnedé a chrumkavé. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a zvyšným parmezánom.