1.
Umyté mäso očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a mierne naklepeme.
2.
Z kelu vyrežeme hlúbik, listy necháme 1 minútu povariť vo vriacej vode, vyberieme, necháme vychladnúť a dobre vyžmýkame.
3.
Cesnak očistíme a nadrobno. nakrájame. Kel dochutíme soľou, korením a cesnakom.
4.
Rozpálime olej, rezne obalíme v múke a z oboch strán a krátko opražíme. Položíme na plech, potrieme tenkou vrstvou horčice, navrch položíme list kelu a posypeme postrúhanou Nivou. Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme, kým syr zružovie.
5.
Mäsový bujón zriedime s vínom, necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením. Za stáleho miešania do omáčky po častiach primiešavame chladné maslo.
6.
Očistíme cuketu a nakrájame na rezance. Paradajky rozrežeme na polovice, vyberieme dužinu a nakrájame na tenké rezance. Na panvici speníme maslo, pridáme cuketu a krátko opečieme. Dochutíme soľou, korením a pridáme paradajky. Necháme chvíľu podusiť.
7.
Rezne podávame s pripravenou cuketovou zmesou poliate pripravenou omáčkou.