1. Z droždia, vlažného mlieka, cukru a soli pripravíme kvások. Keď vykysne, prelejeme ho do hrubej múky, pridáme vajce a mlieko, z ktorého vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť hodinu.
2. Z vykysnutého cesta robíme knedlíky, ktoré naplníme ľubovoľným ovocím (knedlíky sa lepšie tvarujú, keď si na ruky kvapnete trošku oleja). Hotové vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pokiaľ knedlíky vyplávajú napovrch.
3. Rozmrazené ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor podľa chuti a necháme ovocie chvíľu prejsť varom. Následne dáme do mixéra a rozmixujeme.
4. Pred servírovaním polejeme vyrobenou polevou alebo posypeme škoricovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Môžeme tiež použiť kakao, tvaroh.