1.
Suroviny na cesto vymiešame na cesto (ak je redšie pridáme trocha múky). Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na hodinu odležať do chladničky.
2.
Dno tortovej formy vyložíme papierom a okraje potrieme olejom. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu (popritláčame rukami). Posypeme 2 PL mletých orechov.
3.
Jablká očistíme a nakrájame na štvrťky. Poukladáme na orechy. Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, vmiešame smotanu, škoricu a 1 PL orechov.
4.
Jablká polejeme penou a pečieme pri teplote 175 °C približne 50 minút. Po uplynutí doby vypneme a necháme dôjsť 10 minút v trúbe. Keď koláč vyberieme formu neotvárame!! Koláč by sa nám potrhal. Otvoríme až keď vychladne.