Teľacie rezne získajú lahodnejšiu chuť, ak ich na chvíľu namočíme do sladkého surového mlieka.
Rezne budú mäkké, keď ich pred prípravou namočíte na 15 minút do studeného mlieka.
Ak chcete mať vždy chutné rezne, musíte ich pred obaľovaním vyutierať do sucha a pokladať do rozpáleného oleja, v ktorom budú celé ponorené.
Pečené mäso chytí krajšiu farbu, keď ho pred pečením polejete trochou vlažného mlieka.
Pečené mäso bude mať chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierate alebo poprášite múkou.
Aby sa teplota pri pečení neznižovala, pridáme pri pečení k chudému mäsu tuk.
Aby sa teplota pri pečení neznižovala, pridáme pri pečení k tučnému mäsu iba horúcu vodu.
Pri pečení do mäsa nepicháme vidličkou, aby z neho nevytiekla šťava, pretože by zostalo suché.
Mäso pri pečení vždy obraciame lopatkou alebo kliešťami.
Keď je mäso po upečení veľmi mäkké, bude sa lepšie krájať keď ho necháme vychladnúť a potom pokrájame.
Tučné bravčové mäso dáme na pekáč tukom dolu, podlejeme vodou a prikryté chvíľku podusíme. Až potom ho upečieme.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste